Fogh bekymret over kemiske våben i Syrien

Det sagde forsvarsalliancens generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, tirsdag under et møde i Bruxelles, hvor han var samlet med NATO-landenes 28 udenrigsministre.

På et efterfølgende pressemøde tilføjede han, at NATO også ser med alvorlige øjne på, at den syriske borgerkrig risikerer at sprede sig til nabolandene.

»Jeg kan forsikre om, at vi er klar til at forsvare og beskytte vores allierede, i dette tilfælde Tyrkiet, der er nabo til Syrien,« sagde den forhenværende danske statsminister.

»Situationen i Syrien er forværret dramatisk og udgør fortsat en trussel mod den regionale stabilitet,« slog Anders Fogh Rasmussen fast.

Samme dag sagde en højtstående officer i den israelske hær, at Syriens præsident, Bashar al-Assad, har brugt kemiske våben mod oprørere.

Ifølge general Itai Brun er der tale om sarin, der er en lugtfri og farveløs nervegas, som kvæler ofrene. Itai Brun hævdede på en sikkerhedskonference i Tel Aviv, at han har set adskillige fotografier af ofre, der har skum om munden og små pupiller.

Mandag kom det frem, at mindst 101 personer er blevet fundet dræbt i Damaskus-forstaden Jdeidet al-Fadel, og aktivister frygter, at yderligere 400 er omkommet i løbet af regeringshærens ugelange bombardement af området.

Siden 2012 har præsident Bashar al-Assads regeringshær forsøgt at luge ud blandt oprørere i den sydvestlige og østlige del af Damaskus i et forsøg på at sikre den syriske hovedstad.

Den over to år lange borgerkrig har ifølge FN kostet over 70.000 mennesker livet.

Dagens Gossip