Fogh: Brug af kemiske våben vil ikke gå ubesvaret hen

Så klar er meldingen fra Natos generalsekretær, tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, der onsdag har diskuteret situationen i Syrien i Det Nordatlantiske Råd, som er det øverste politiske beslutningsorgan i Nato.

»Vi fordømmer i de stærkest mulige vendinger disse uhyrlige angreb, som forårsagede store tab af menneskeliv,« oplyser Anders Fogh Rasmussen på et pressemøde.

Han understreger, at Nato til fulde støtter den undersøgelse af angrebet, som FNs inspektører foretager, og han udtrykker utilfredshed med, at inspektørerne har måttet udskyde deres undersøgelse som følge af modstand fra det syriske styre.

Ifølge Fogh Rasmussen tyder alt på, at det er regimet og præsident Bashar al-Assad, der har anvendt kemiske våben mod sin egen befolkning.

»Det syriske regime er i besiddelse af lagre med kemiske våben. Tilgængelige informationer fra en lang række kilder peger på, at det syriske regime er ansvarlig for brugen af kemiske våben i de her angreb,« siger generalsekretæren.

»Det er et klart brud på mangeårige internationale normer og praksisser. Enhver brug af sådanne våben er uacceptabelt og kan ikke gå ubesvaret hen. De ansvarlige skal stilles til ansvar,« fastslår Anders Fogh Rasmussen.

Han peger på, at brugen af kemiske våben er en trussel mod den internationale fred, og han understreger, at man fra Natos side fortsat vil holde øje med situationen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip