Fogh er bekymret over russisk militær ved Ukraines grænse

Skrevet af admin

25/03/2014

Dagens topnyheder

Nato er bekymret over Ruslands massive militære tilstedeværelse ved Ukraines grænse, siger Nato's generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen.

- Vi er stærkt bekymret over opbygningen af russisk militær langt Ukraines grænser, siger Fogh Rasmussen og tilføjer:

- Alle Nato's allierede kan være forsikrede om, at vi har beslutsomheden til at yde et effektivt forsvar ... Vi har alle planer på plads for et effektivt forsvar af vores allierede, siger Fogh og tilføjer:

- Den vestlige alliance fører drøftelser med Ukraine om, hvordan Nato-landene kan øge deres støtte til landet, der er ikke er Nato-medlem.

Fogh Rasmussen sagde i sidste uge, at Nato gerne vil være ven med Rusland, men at det er svært, når Moskva ikke vil.

- Krisen i Ukraine er et farligt øjeblik. Den sætter spørgsmålstegn ved vores vision om et helt, frit og fredeligt Europa. Det er ikke en isoleret hændelse, sagde han og gjorde det klart, at Nato-alliancen med 28 medlemslande må øge støtten til Ukraine.

I en tale fredag i tænketanken German Marshall Fund i Bruxelles lagde Fogh Rasmussen op til, at den vestlige forsvarsalliance må omdefinere sit forhold til Rusland.

- Jeg ser tre prioriteter: At genbekræfte vores forpligtelse til kollektivt forsvar. At styrke vores støtte til Ukraine og regionen. Og at vores samarbejde med Rusland ikke kan fortsætte, som det plejer.

/ritzau/Reuters