Fogh: Erfaringer fra Irak forsinker Syrien-aktion

Det mener NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, der konstaterer, at det internationale samfund tager sig god tid i forhold til at skulle angribe Syrien efter et kemisk angreb mod civilbefolkningen i sidste uge.

»Jeg er personligt ikke i tvivl om, at det syriske regime står bag det kemiske angreb. Men jeg forstår også godt, at der bliver stillet mange spørgsmål til, om det nu også er sikkert,« siger Fogh Rasmussen, der ligeledes peger på, at sporene fra Irakkrigen skræmmer mulige deltagere i en amerikanskledet koalition.

»For at være helt åben og ærlig, så er det selvfølgelig klart, at erfaringerne fra Irak spiller en rolle i forhold til, at flere lande ikke ønsker at deltage i et angreb,« siger generalsekretæren.

»Vi har det vel alle sådan, at fordi vi dengang fik upræcise efterretningsoplysninger om masseødelæggelsesvåben, så ser vi nu i længere tid og mere grundigt på de efterretningsoplysninger, vi får fra Syrien. Erfaringerne fra Irak kommer til at hænge som en skygge over situationen i Syrien og er en af årsagerne til, at der er mange drøftelser og lange drøftelser, før der eventuelt bliver skredet til handling,« siger Anders Fogh Rasmussen.

Den tidligere statsminister er fredag i Danmark for at deltage i et velgørenhedscykelløb til fordel for hjemvendte soldater med psykiske lidelser.

Dagens Gossip