Fogh opfordrer Europa til drone-køb

De europæiske Nato-lande bør styrke deres militære muskler, så de ikke sakker mere bagud i forhold til supermagten USA.

Derfor skal europæerne få pengepungen op af lommen og købe flere fjernstyrede fly, de såkaldte droner, til overvågningsformål, og det er også en rigtig god idé at anskaffe sig nogle flere transport- og tankfly.

Sådan ventes opfordringen at lyde fra Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, når han torsdag formiddag går på talerstolen i Bruxelles.

- Jeg mener, at europæiske nationer kan og skal gøre mere for at matche det amerikanske engagement. For et stærkt Nato har brug for et stærkt Europa, ventes Fogh at sige ifølge et uddrag af talen, som afholdes i tænketanken Carnegie Europe.

- Jeg vil gerne se europæiske allierede spille deres rolle for at anskaffe flere droner for at forbedre overvågningen, tilføjer den tidligere danske statsminister.

Anders Fogh Rasmussen ventes også at udtrykke bekymring for, at forsvars- og rustningsindustrierne i Europa er for splittede og for nationalt baserede.

Det er ikke første gang, at Fogh opfordrer de europæiske Nato-lande til at investere mere i militæret. Han ligger på linje med USA, der de seneste år mere åbent har luftet sin frustration over de dalende europæiske forsvarsbudgetter.

- Vi europæere må forstå, at blød magt alene er det samme som ingen magt overhovedet. Uden de hårde elementer til at bakke diplomatiet op vil Europa mangle troværdighed og indflydelse, sagde Nato-generalsekretæren i maj.

EU's stats- og regeringschefer mødes december på et topmøde, hvor de skal tale om europæisk forsvarspolitik.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip