Fogh udelukker comeback i dansk politik

Skrevet af admin

15/08/2014

Dagens topnyheder

Selvom Anders Fogh Rasmussen siden 2009 har været Natos generalsekretær, har han også flere gange deltaget som menig venstremand i Venstres landsmøder.

Den tidligere statsminister er dog ikke på vej tilbage til dansk politik, når tiden som generalsekretær i Nato løber ud den 30. september. Det fastslår han endegyldigt fredag under sit sidste officielle besøg i Danmark som Natos generalsekretær.

- Jeg tror ikke, det er nogen god idé at vende tilbage, når man har været landets statsminister.

- Min opfattelse af det er kun blevet bestyrket, efter jeg gennem mange år har fulgt de politiske debatter og fulgt dem, der er gået ud af aktiv politik. At vende tilbage kommer der ikke noget godt ud af, siger Anders Fogh Rasmussen til Ritzau.

Den 61-årige generalsekretær fastslår dog under sit besøg i Danmark, hvor han blandt andet har mødt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og forsvarsminister Nicolai Wammen (S), at han har besluttet sig for at fortsætte med at arbejde.

- Jeg går ikke tilbage til dansk politik, og jeg bliver heller ikke pensioneret. Men derudover har jeg ikke på nuværende tidspunkt truffet en fast beslutning.

- Jeg har selvfølgelig forskellige overvejelser, men nu vil jeg koncentrere mig 100 procent om Natos topmøde i begyndelsen af september og så i øvrigt Ukraine krisen. Det er virkelig fuldtidsbeskæftigelse.

- Jeg ved med mig selv, at hvis jeg begyndte nu at lave en plan for tiden efter september, så vil jeg begynde at fokusere for meget på det, siger Anders Fogh Rasmussen.

Han vil ikke løftet sløret for, om der har været henvendelser.

- Også i den henseende skal man være opmærksom på, at noget af det er lidt vanskeligt så længe man sidder i jobbet som generalsekretær. Og for nogle af de aktiviteter, der kunne være relevante, er det bedre at vente med at planlægge det, til man er gået af, siger Anders Fogh.

Tilknytningen til Danmark vil dog blive større. Fogh har nemlig besluttet sig for at flytte fra Bruxelles og hjem til Danmark.

- Bopælen bliver Danmark. Det er udgangspunktet, men min fremtid kan godt blive en kombination af Danmark og udlandet, siger Anders Fogh Rasmussen.

/ritzau/