Folk får tårer i øjnene over grunden til, at disse fattige børn dropper deres julegaver

Skrevet af Redaktionen

21/12/2015

Dagens topnyheder

Julen er hjerternes tid. Alligevel handler højtiden for alt for mange om at få  stedet for at give. Det mener i hvert fald mediet Up TV, der derfor besluttede sig for at lave et forsøg:

De spurgte en række børn, hvad de ønsker sig til jul.

Børnenes svar lød, ligesom det ville for så mange andre børn verden over, alt fra en computer eller Lego til en X-box eller et gigantisk Barbiehus.

Lidt baggrundsinfo for det område, videoen er optaget i, er, at mange af børnene kommer fra lavindkomstfamilier, ligesom dem i videoen gør. Mange familier har ikke råd til et juletræ eller andet, andre tager for givet, i julen.

Læs også: Receptionist på et børnehjem får et mystisk opkald, der ændrer alt: "Se under Jesus i krybbespillet"

Børnene fik derefter alle deres ønsker opfyldt af tv-værterne. De fik til gengæld også spørgsmålet om, hvad børnenes mødre ønskede sig – her lød svarene fx; en halskæde, en ring, et ur, et tv. Disse ønsker blev også opfyldt, og tv-værterne giver dem straks en gave mere til mødrene.

Nu blev børnene stillet i et dilemma: De må kun tage én gave med hjem – den til dem selv, eller den til deres mødre.

Videoen rører lige nu mange på internettet, fordi samtlige af børnene vælger at sætte deres egne behov til side og træffe en beslutning om at droppe gaven til dem selv, for dermed at tage imod gaven til deres forælder.

- Fordi, Lego er ligegyldigt. Det er din familie, der betyder noget. Ikke Lego eller legetøj, men familie. Jeg vælger familie, siger en af drengene, der er med i forsøget.

Læs også: Mor dør af kræft: Hendes sidste opslag på facebook får tårerne til at trille

Tv-værterne har dog planlagt et lykkeligt twist på dilemmaet, som du kan se i videoen nedenfor:
 

Læs også: 10 tegn på at du er en forælder

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler: