Folk fra Syrien fylder mindre i de danske asylstatistikker

Krigen i Syrien sætter ifølge Jyllands-Posten ikke samme aftryk i de danske asylstatistikker som tidligere.

Siden sidste sommer er syrernes andel af det samlede antal asylsøgere i Danmark faldet.

I august 2015 var godt halvdelen af asylsøgerne fra Syrien, i december var det hver tredje, mens mindre end hver fjerde asylsøger i de første fire måneder af i år har været fra det borgerkrigshærgede land.

Til sammenligning har andelen af syriske statsborgere blandt samtlige asylsøgere i EU været stigende i samme periode.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) understreger, at asyltallene for enkelte nationaliteter kan svinge op og ned, men hun peger på de danske stramninger, når hun skal forklare faldet for syrerne.

- Vi så en overgang, at der kom rigtigt mange enlige mænd fra Syrien, hvor det har sin formodning, at en del af dem havde planer om at få deres familier herop. Og det er klart, at i det øjeblik, vi så strammer op på familiesammenføringer, vil det få en betydning for, hvilket land de så vælger, siger Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, medgiver, at nationale stramninger kan betyde noget, men han vurderer, at faldet snarere skyldes forhold uden for den danske regerings kontrol - ikke mindst den gradvise lukning af den såkaldte Balkan-rute.

- Derfor overrasker det mig ikke, at tempoet er gået ned i forhold til syrernes succes med at nå langt op i Europa, siger han til avisen.

Der blev i sidste uge registreret 54 asylansøgere i Danmark, hvilket er et af de laveste antal asylansøgninger, der er modtaget i løbet af en uge, siden den midlertidige kontrol ved den dansk-tyske grænse trådte i kraft 4. januar.

Blot fire af dem var syrere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip