Folk kørte bare forbi, imens Børge tog en modig beslutning

Fredag den 4. juli 2014 blev en dag, som Børge Vestergaard Madsen aldrig kommer til at glemme.

Da han kom kørende ad hovedvej 13 over Vejlerne mellem Vesløs og Fjerritslev i Nordjylland, så han pludselig en bil køre skråt over vejen og direkte ned i en slusegrav fyldt med vand. Bilen landede med bunden i vejret, og der var ikke meget til syne over overfladen.

Dette syn fik Børge Vestergaard Madsen til at tage affære. Det skriver TV MidtVest.

Læs også: Mor så sin søn drukne - uden at vide det

- Jeg hopper i. Jeg ved ikke om jeg svømmer, eller hvad jeg gør, jeg tænker bare på, at jeg skal have dem over vandet, siger han til TV-stationen.

Det lykkes Børge Vestergaard Madsen at få åbnet en dør, så han kan bjerge de to ældre mennesker fra den forulykkede bil. Han går i gang med at yde førstehjælp på manden, og efter lidt tid begynder han at trække vejret og få en normal farve i ansigtet igen.

Men så let går det ikke med kvinden.

- Hende får jeg ikke gang i igen. Derfor er jeg nødt til at kravle op og hente hjælp, siger en tydeligt påvirket Børge Vestergaard Madsen til TV-stationen.

Læs også: Undgå drukneulykker: Det skal du holde øje med

Herefter klatrer Børge Vestergaard Madsen op på vejen og forsøger at standse nogle forbipasserende biler. Men ingen standser.

De første fire biler kører bare forbi, men det lykkes Børge Vestergaard Madsen at få standset den femte bil, og han beder dem om at ringe efter hjælp.

Herefter vender han tilbage til slusegraven for at fortsætte med at give førstehjælp. Imens Børge Vestergaard Madsen kæmper for at redde livet på de to tilskadekommende, stimler flere folk sammen ved slusegravens kant.

Læs også: Skræmmende video: Så hurtigt vil du drukne

- Jeg ligger i vandet med to mennesker, der er druknet, og råber op til folk om, at de skal hjælpe mig, for jeg kan ikke hjælpe dem begge to på samme tid. Men der er ingen, der reagerer. De står bare og kigger. Nogle filmer endda med deres iPhones, og en fotograf stod og tog billeder, fortæller Børge Vestergaard Madsen til BT og fortsætter:

- De stod bare der, som om det var en teaterforestilling og gjorde ingenting. Jeg råbte meget højt, men der var ingen, der hjalp. Der var endda en, der sagde "Du skal ikke råbe ad mig" til mig.

Til sidst fik Børge Vestergaard Madsen hjælp af en mand, og de lykkedes dem at få det ældre ægtepar på land. Både Børge Vestergaard Madsen og det ældre ægtepar blev hentet af ambulance. Fredag eftermiddag afgik kvinden ved døden, men den ældre mand overlevede ulykken, og hans tilstand er nu stabil.

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

Men Børge Vestergaard Madsen raser over de mange forbipasserendes manglende vilje til at stoppe og hjælpe.

- Det var det grimmeste ved hele den oplevelse. En ting er, at man ser en ulykke og hjælper nogle mennesker. Noget andet er at se, hvordan folk undlader at gribe ind, undlader at hjælpe. Det er mig helt ubegribeligt, siger Børge Vestergaard Madsen til BT.

Hør Børge Vestergaard Madsens beskrivelse af episoden hér:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip