Folk med restferie søger mod sol og varme

Selvom kalenderen kun viser april, rinder ferieåret ud om få uger. Hører du til blandt de mange, der stadig har en sjat ferie til gode, er det nu, den skal afholdes. Og netop fristen for at afholde restferie får mange til at søge mod sol og varme, oplyser FDM Travel.

- Efter en lang vinter og et sent forår mærker vi en øget interesse for at søge og booke rejser. Det er tydeligt, at mange har et par feriedage til gode, og de holdes helst i et lidt varmere klima. Især fire-fem dages ferier til Mallorca og Barcelona i april og maj søger mange på, siger Jan Lockhart, administrerende direktør i FDM travel.

Langt størstedelen vælger at forlænge weekenden, så der kun skal bruges få feriedage. Men der er også andre tips til, hvordan man får mest ud af restferien.

- Har man mulighed for at overføre feriedage til næste ferieår, kan det betale sig at rejse i maj, hvor flybilletterne endnu er billige, da der er længere tid til afgang. Hvis man samtidig undgår at rejse i pinsen og Kristi Himmelfart, kan man komme af sted til meget fornuftige priser, siger Jan Lockhart.

Ferieåret løber fra 1. maj til udgangen af april året efter. Ifølge ferieloven kan en lønmodtager og en arbejdsgiver aftale, at optjent ferie ud over 20 dage kan overføres til det følgende ferieår, medmindre man er omfattet af en kollektiv overenskomst. Aftale om overførsel af ferie skal indgås skriftligt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip