Folk stod bare og kiggede, da en ældre mand faldt om på gaden – årsagen er skræmmende

Synet af en ældre mand, der falder om midt på gaden, ville - forhåbentlig - få de fleste mennesker til at stoppe op og hjælpe vedkommende.

Men sådan fungerer det ifølge Epoch Inspired ikke længere i Kina.

En udpræget frygt for at blive afpresset er eftersigende årsag til, at man i det store land i stigende grad oplever tilfælde, hvor forbipasserende ser passivt til, når medborgere falder om på gaden.

I weekenden faldt en ældre mand i asfalten i Zhengzhou i den østlige Hangzhou-provins.

Her fandt de forbipasserende mobilen frem og begyndte at filme den blødende mand, mens de holdt sig på sikker afstand.

Der gik flere minutter, før nogen spurgte den ældre mand, om han var okay.

Manden havde forinden forsøgt at løbe tværs over gaden, men faldt til jorden midtvejs. Ifølge det kinesiske medie Shanghaiist er det hverdagskost i Kina, når folk holder sig på sikker afstand i sådanne situationer, da de frygter at få skylden for ulykken.

En forbipasserende kvinde besluttede sig dog for at hjælpe den ældre mand.

Læs også: Flere løbere faldt om ved maraton i smogfyldt Beijing

- Han blødte, men ingen turde hjælpe ham, siger en person, der overværede episoden.

I- ngen ønsker at blive afpresset, forklarer vedkommende til Shanghaiist.

På de kinesiske sociale medier har brugerne de sidste par dage haft travlt med at kommentere fotos og videooptagelser af weekendens episode.

'De forbipasserende handlede fornuftigt. Hvis du ser en fremmed person på jorden, så spørg en ven om at optage personen først. Endnu bedre; spørg et helt tv-hold,' lyder det i en kommentar.

Logikken i ovenstående skal findes i det faktum, at der i Kina har der været flere episoder, hvor borgere falder om på gaden med vilje.

I juli måned styrtede en ældre mand med vilje på cykel, hvorefter han krævede erstatning af den hjælpende person, der fik skylden for ulykken.

Dagens Gossip