Folkebevægelsen: EU har spillet fallit i flygtningekrise

EU har bevist sit hykleri og manglende værd i den aktuelle flygtningekrise. Det fastslår frontfigur i Folkebevægelsen mod EU, europaparlamentariker Rina Ronja Kari, forud for bevægelsens årsmøde i weekenden.

- Det er et eksempel på, at EU ikke fungerer. At EU skulle være et solidarisk projekt, tror jeg ikke, at der efterhånden er nogen, der tror på længere, siger Rina Ronja Kari om flygtningekrisen.

- Der er ikke tvivl om, at der er brug for europæisk samarbejde, når det kommer til flygtningeområdet. Men vi må bare erkende, at EU ikke er den rigtige ramme. Det fungerer ikke, når EU prøver, mener hun.

Flere europæiske politikere har udtrykt store forhåbninger til den aftale, som EU og Tyrkiet er på vej til at indgå. Her skal Tyrkiet tage imod flygtninge, der sejler over havet til Grækenland.

Til gengæld skal EU så tage et tilsvarende antal flygtninge fra lejre i Tyrkiet.

Men den aftale giver Folkebevægelsen mod EU ikke noget for. Tværtimod.

- Den viser på alle måder, hvor hyklerisk EU er, siger Rina Ronja Kari.

- Vi ved, at Erdogan (Tyrkiets præsident, red.) på dagligt plan bryder kurdernes grundlæggende menneskerettigheder - at man kan få sig selv til at indgå en aftale med sådan en mand om at sende forsvarsløse flygtninge tilbage til ham - jeg kan slet ikke forstå det, siger hun.

Folkebevægelsen mod EU er tværpolitisk, men partiet Enhedslisten er en vigtig støtte for bevægelsen, idet partiet er kollektivt medlem.

Enhedslisten skal på sit årsmøde i maj tage stilling til, om partiet vil stille op til næste valg til Europaparlamentet i eget navn, eller som hidtil stille op på Folkebevægelsens liste.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip