Folkebevægelsen mod EU udpeger spidskandidat

Folkebevægelsen mod EU har lørdag aften valgt 28-årige Rina Ronja Kari til at stå i spidsen for bevægelsen til EU-parlamentsvalget til maj. Valget er sket på bevægelsens landsmøde i Aalborg.

Som kandidat nummer to på listen valgte landsmødet den radikale Lave Broch, mens Ole Nors Nielsen, der er næstformand for transportgruppen i 3F i Aalborg og medlem af 3F's hovedbestyrelse, blev nummer tre.

- Jeg er faktisk rørt over, at landsmødet har bakket mig så ubetinget op. Det er dejligt, siger Rina Ronja Kari til Ritzau.

Rina Ronja Kari er medlem af partiet Enhedslisten ligesom partiets nuværende EU-parlamentsmedlem, Søren Søndergaard, som ikke genopstiller.

Hun erkender, at hun i offentligheden ikke er et lige så kendt ansigt som Søndergaard, men sætter alligevel næsen op efter et godt valg og håber på flere mandater til Folkebevægelsen mod EU.

- Det er da en kæmpe arv at skulle løfte. I juni viste en meningsmåling, at 39 procent var klar til at melde os ud af EU i morgen. Det giver ikke anledning til at håbe på 39 procent af stemmerne, men det viser, at der er store muligheder for at få to mandater, siger Rina Ronja Kari.

Ifølge hende venter der nu en stor opgave med, at få kommunikeret folkebevægelsens budskaber ud til vælgerne.

- Vi kommer først og fremmest til at fokusere på de enorme konsekvenser af EU's indre marked og den måde, det påvirker vores arbejdsmarked på. Den måde, EU vil blande sig i vores dagpengesystem, vores SU-system og vores velfærdssamfund, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip