Folkekær stjerne taler ud om kokainmisbrug

Skrevet af admin

11/10/2015

Dagens topnyheder

Jack Black er kendt for sin stemme og gøglede præstationer i komedieroller som "School of Rock", "Kung Fu Panda" og "Tropic Thunder", men bag det evige smil gemmer skuespilleren på en barsk fortid.

I et interview med Parade åbner den 46-årige filmstjerne op om sine dystre teenageår, der var præget af misbrug og angst.

- Jeg husker perioden som fyldt af uro. Jeg havde kæmpe problemer med kokain, og jeg hang ud med nogle ret hårde typer, fortæller Black.

- Jeg var bange for at komme i skole, for en af dem ville gerne slå mig ihjel. Jeg ville virkelig gerne ud af alle problemerne, siger den Golden Globe-nominerede komediestjerne åbenhjertigt til magasinet.

Blacks forældre hev ham væk fra de dårlige bekendtskaber og indskrev ham på en ny skole, der havde særligt fokus på at hjælpe hårdtprøvede unge tilbage på ret køl.

- Jeg krængede hele mit hjerte ud til en terapeut og fortalte, hvor skyldig jeg følte mig over at have stjålet penge fra min mor for at købe kokain. Jeg græd som en baby, men jeg følte en enorm lettelse bagefter. Jeg følte mig helt euforisk, fordi jeg havde fået taget en kæmpe byrde fra mine skuldre. Det ændrede mig, fortæller stjernen.

Black kom på ret kurs igen og valgte at droppe ud af college for at forfølge skuespilkarrieren, da endnu en tragedie ramte ham voldsomt, efter storebroren døde af aids.

- Han havde en stor indflydelse på mig. Han var så levende, kreativ og fantastisk. Hans død var altødelæggende. Det var hårdt for os alle, men allerhårdest for min mor, som aldrig er kommet over det, siger Black, der har fået sat sit eget liv i perspektiv af modgangen.

- Lige nu er jeg allermest lykkelig, når jeg svømmer i havet sammen med mine to sønner.

/ritzau/FOKUS