Folkekært orkester nægter kun at spille hits

Når poporkesteret Danser med Drenge går på scenen, synger publikum lystigt med på numre som "Er der nogen i himlen?", "Hvor længe vil du ydmyge dig?" og "Tag godt imod ham". 

Det danske poporkesters publikum er trofast, og ved hver koncert står dedikerede fans på de forreste rækker og skråler med, når de gamle hits fyres af.

- Det er en stor ære og et kæmpe kompliment, når de synger med og kan vores tekster. Man skal lige passe på, at man ikke letter fra jorden. Vores fans er uundværlige, siger Klaus Kjellerup, der er sangskriver og leder af gruppen. 

Publikummet har derfor også stor indflydelse på, hvilke sange der bliver spillet til koncerterne. De sange, publikum tager til sig, bliver spillet i stor stil, mens der bliver skruet ned for de mindre populære numre. Det er nemlig fansne der bestemmer.

Selvom de gamle hits hænger ved, så er der også brug for forandringer. Derfor udgav gruppen i april pladen "Det handler om penge"- syv år efter det seneste album blev sendt på gaden. 

- Hvis vi ikke udkom med noget nyt, så ville vi nok være tæt på vores egen død. Selvom vi har et stort bagkatalog, så ville det simpelthen være for nemt og også for kedeligt for publikum, hvis vi kun spillede de gamle numre, siger Rie Rasmussen, der er sangerinde i Danser med Drenge.

Det store bagkatalog kan også gøre det svært at udkomme med ny musik, der kan få ligeså stor betydning for fansne som de gamle hits.

- Når man som et gammelt orkester skal lave ny musik, så er den største fjende ens eget bagkatalog. Det er det, man slås imod. Man er oppe at slås med en yngre udgave af sig selv, og det er ikke altid specielt morsomt, griner Klaus Kjellerup.

Alligevel var orkesteret ikke nervøse for at udgive et nyt album. Flere af de dedikerede fans havde set frem til det, og gruppen glædede sig til at præsentere noget nyt. Det tager dog ofte noget tid, før publikum tager de nye sange til sig, og derfor kan det også mærkes, når de nye numre spilles.

- Der sker altid et eller andet med koncerten, når man spiller nye numre. Stemningen bliver en anden, det ved man. Derfor har man forberedt sig mentalt på det. Inderst inde er man jo enormt forfængelig, men vi tænker ikke så meget over det. Det handler bare om at få leveret de nye numre bedst muligt, siger Rie Rasmussen.

Ifølge Klaus Kjellerup er det gruppens pligt at lave ny musik.

- Jeg vil ikke acceptere, at vi tror på, at vores fans kun vil høre de gamle sange. Det vil jeg ikke være med til. Vi har talt om det siden 1997, og fansne har taget mange af de nyere sange til sig. Der kommer jo en dag, hvor det er slut. Sådan er det. Vi prøver bare at gøre det så godt vi kan, indtil den dag kommer, siger han.

Danser med Drenge spillede onsdag på Smukfest i Skanderborg.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip