Folkekirken vil sælge kirkebryllup og vielser i det fri til brudepar

Det er ikke kun kjoler, mad og morgengaver, der møder kommende brudepar til Nordjyllands største bryllupsmesse ”Den store dag” i Aalborg Kongres og Kulturcenter.

Folkekirken deltager for første gang med en stand på messen. Her kan de håbefulde kærestepar spørge en præst om alt mellem himmel og jord. Navneændring, attester eller alt det, de ikke kan lide at ringe og spørge deres lokale præst om.

Færre bliver viet i kirken

Tallene taler deres tørre sprog: Færre vælger i dag kirken til deres bryllup. I 2007 blev 1399 par viet i kirken i Aalborg Stift. Fem år senere i 2012 (seneste tal fra Danmarks Statistik) var tallet faldet til 827.

Det er baggrunden for folkekirkens stand på bryllupsmessen. Initiativet startede i København sidste år og er nu blevet landsdækkende efter en bevilling fra Kirkeministeriet.

Første gang i Aalborg

- Det er første gang vi går landsdækkende og første gang i Aalborg, forklarer præst Charlotte Cappi Grunnet der står bag initiativet og forsætter:

- Der er stor entusiasme blandt præsterne, de glæder sig til møde folk hvor de færdes.

Otte præster fra Nordjylland deltager ud over Charlotte Grunnet på standen.

Et nyt ”produkt” på hylden

I år har folkekirken oven i købet et nyt tilbud. Sidste år vedtog biskopperne, at folk kan blive viet i det fri. Det kan eksempelvis være i baghaven, i sommerhuset eller på havnen.

Vind et spaophold fra folkekirken

At kirken gør brug af kommercielle metoder kan ses, når præsten spørger:

- Kunne I tænke jer at vinde en bog om kærlighed eller en spa-oplevelse for to?

Der trækkes nemlig lod om bogen ”Sig ja! Hvad præster ved om kærlighed” samt et gavekort for to til Harmoni-spa.

Messen i Aalborg Kultur og Kongrescenter er åben på søndag fra 11-16.

Dagens Gossip