Folkemødet giver grønt lys til højrefløjspolitikere

Folkemødets Sekretariat har godkendt Danskernes Partis omstridte paneldiskussion på dette års Folkemøde, oplyser sekretariatet i en pressemeddelelse.

Danskernes Parti har inviteret den græske ultranationalist Georgios Epitideios fra det kontroversielle græske parti Gyldent Daggry samt de to nationalister Roberto Fiore fra Forza Nuova i Italien og Yvan Benedetti fra det franske parti L’uvre française.

Afgørelsen betyder, at paneldiskussion nu kan gennemføres. Folkemødets Sekretariat understreger dog, at debatten skal foregå inden for Folkemødets rammer.

- Godkendelsen er dog givet med visse forbehold. Vi indskærper således over for Danskernes Parti, at de som arrangører er ansvarlige for, at indholdet i den enkelte event lever op til Folkemødets retningslinjer.

- Det betyder blandt andet, at man skal overholde de demokratiske principper, som de er beskrevet i Grundloven og anden dansk lovgivning, siger festivalleder Jette Lykke i en skriftlig kommentar.

Hun har ifølge pressemeddelelsen ikke yderligere kommentarer til beslutningen.

Alle tilmeldte knap 2600 events er godkendt, lyder det efter et flere timer langt møde i Folkemødets Sekretariat mandag.

Det betyder samtidig, at Trykkefrihedsselskabets arrangement med den omstridte hollandske politiker Geert Wilders også kan finde sted.

Danskernes Parti og Trykkefrihedsselskabets arrangementer har vakt kritik hos såvel landspolitikere som lokalpolitikere. Også hos organisationer på venstrefløjen er der protester.

Socialistisk Ungdomsfront, som samarbejder med Enhedslisten, har bebudet, at man er i gang med at arrangere en fredelig protest i form af en såkaldt "walkout".

Antifascistisk Aktion (AFA) opfordrede i fredags lokale bornholmere til at demonstrere mod "Danskernes Parti og deres fascistiske venner fra Europa" på Folkemødet.

Folkemødet på Bornholm bliver afviklet fra 11. til 14. juni.

/ritzau/

Dagens Gossip