Folkemødet henter millioner til Bornholm

Sådan lyder i hvert fra fra Center for Regional- og Turismeforskning, der har beregnet estimatet på baggrund af forventningerne til antallet af besøgende og en fremskrivning af overnatningstallene fra 2012. Det skriver b.dk.

Center for Regional- og Turismeforskning forventer, at med 60.000 besøgende over de tre dages politikfestival, så vil Folkemødet sammenlagt bidrage med en omsætning på knap 22 millioner kroner og en samlet beskæftigelseseffekt på 25 årsværk.

Det er nær ved en fordobling i forhold til Folkemødet sidste år, der resulterede i en omsætning på 11,5 millioner kroner og 13 årsværk.

Direktør i Center for Regional- og Turismeforskning, Lene Feldthus Andersen, understreger, at der selvfølgelig er tale om et estimat med en række forbehold - men der er ingen tvivl om, at Folkemødet har stor økonomisk betydning for øen.

»Estimatet er det bedste bud vi har, og det er jo noget ekstra i forhold til det, man normalt kan tjene i juni måned, hvis man ser på det ud fra et turisme synspunkt. Så selvfølgelig har det stor betydning for Bornholm,« siger hun til b.dk.

Det årlige antal turistovernatninger på Bornholm ligger typisk på cirka 1,4 millioner - og da der under sidste års Folkemøde var omkring 11.000 overnatninger, er det kun en lille dråbe i Bornholm samlede turistindtægter, forklarer direktøren.

»Det er ikke sådan, at Folkemødet totalt forandrer Bornholms turisme, men det forandrer Bornholms turisme i juni. Så det er langt bedre med end uden,« siger Lene Feldthus Andersen.

Dagens Gossip