Folkeskoleforhandlinger er gået i hårdknude

»Vi er faktisk nået rigtig langt, og jeg har bedt om tænkepausen for at se, om man lige kan klappe hesten og overveje, om vi ikke er der, hvor vi i fællesskab - alle seks partier sammen - kan give det, som folkeskolen har fortjent, nemlig nogle endnu bedre rammer til, at eleverne bliver dygtigere,« siger Christine Antorini.

De Konservative har ved forhandlingerne mandag eftermiddag stået stejlt på, at det skal være frivilligt for eleverne at deltage i lektiecafé i skoletiden.

»Det er et synspunkt, de Konservative står fast på, for ellers får vi simpelthen så mange tvungne timer henne i skolen, at det bliver en heldagsskole,« siger den konservative leder, Lars Barfoed (K), der er imod en 35 timers skoleuge for de ældste elever.

»Jeg kan ikke begribe, hvordan det kan være, at nogle politikere har den holdning, at det er et mål i sig selv, at børnene skal være i skolen til klokken 15 fra 3. klasse,« siger han.

Christine Antorini appellerer til, at »alle lige gør sig umage her til sidst«.

»Vi er så tæt ved målstregen, og det er svært, når nogen siger, at det at have et obligatorisk tilbud om lektiehjælp, ikke skulle være med til at løfte fagligheden. Det er faktisk rigtig vigtigt for at give alle børn mulighed for at lave lektier,« siger ministeren, der mener, at forhandlingerne er nået så langt, at alle partier nu »bør kunne genkende sig selv«.

Venstres undervisningsordfører, Karen Ellemann (V), siger:

»Selvfølgelig må forligspartierne hver især kunne genkende sig selv, og selvfølgelig skal vi som forligspartier respektere, hvis et enkelt parti har store vanskeligheder, og det er jo det, et langt og sejt forhandlingsforløb handler om.«

Dagens Gossip