Folkeskolereform koster Radikale stemmer

Forårets lockout af skolelærerne kostede Det Radikale Venstre et par hundrede medlemmer, så der nu er 7500 radikale partimedlemmer tilbage.

Det oplyser Rasmus Grue Christensen fra partisekretariatet ved Det Radikale Venstres landsmøde på Hotel Nyborg Strand.

Nu forsøger partiet af vinde flere medlemmer tilbage med kampagnen "Flere som dig".

Partiet prøver både at tage bedre imod nye medlemmer og forsøger af fastholde de frafaldne samt restanter, som er bagud med kontingentet. Fremover ringer partiet til alle frafaldne og restanter og beder dem besvare, hvorfor de forlader De Radikale.

Partiet prøver også at styrke den interne debat. Hovedbestyrelsen har vedtaget et politisk regnskab for, hvordan man udvikler radikal politik. Forretningsudvalget har skabt en politisk udviklingsplan.

Fire arbejdsgrupper vurderer, hvordan man forbedrer forhold for partimedlemmerne.

Økonomien er i orden med 3,3 millioner koner i partiets valgfond ved årsskiftet 2012/13. I år kan De Radikale bruge seks millioner koner på kommunalvalget uden at trække på valgfonden, forklarer landsformand Klaus Frandsen.

Ved kommunalvalget i november håber De Radikale at få valgt flere end de nuværende 50 byrødder i 39 kommuner samt ni Radikale i de fem regionsråd. Partiet har trykt 200.000 foldere, lavet en valgvideo og trykt portrætter af alle sine kandidater.

De Radikale har holdt fem valgkonferencer for 130 kandidater ved kommunalvalget. Desuden fordeler partiet 300.000 kroner til lokale initiativer, forklarer Rasmus Grue Christensen.

Indtil kommunalvalget den 19. november har partileder Margrethe Vestager og de andre Radikale ministre deltaget i 100 lokale valgarrangementer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip