Folketinget køber super-boliger til sig selv

Endnu flere folketingsmedlemmer skal kunne bo midt i hovedstaden.

Folketinget vil således opføre cirka 40 nye lejligheder i tillæg til de 59 medlemsboliger, som man allerede råder over i dag, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

De nye medlemsboliger skal ligge i en ejendom i Anker Heegaards Gade tæt på Glyptoteket.

Ejendommen, der tidligere har tilhørt Rigspolitiet, ejes i øjeblikket af det statslige ejendomsselskab Freja, som har udbudt den til 95 millioner kroner.

Ifølge Folketingets økonomichef, Allan Blom, ligger Folketinget i forhandlinger om køb af halvdelen af ejendommen, idet den skal deles i to selvstændige ejendomme adskilt af en brandmur fra kælder til tag.

Ejendommen ved Glyptoteket er på seks etager plus en kælder og er opført i 1926.

Hensigten er, at de godt 40 to-værelseslejligheder på cirka 60 kvadratmeter skal stå klar til indflytning i august 2015. Det passer med, at Folketingets nuværende valgperiode er ved at udløbe.

De første medlemsboliger til Folketingets medlemmer blev etableret i 2010, da Folketinget overtog en tidligere fabriksejendom i Tordenskjoldsgade og indrettede 49 lejligheder.

Ud over de 49 lejligheder råder Folketinget over 10 lejligheder i yderligere to ejendomme, som med tiden kan blive afhændet.

Dermed vil Folketinget kunne lande på cirka 90 medlemsboliger, som der skønnes at være behov for.

- Det gode er, at vi med den nye ejendom kan komme ned på kun to lokationer i stedet for fire, siger Allan Blom til Licitationen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip