Folketinget udvider boligtilbud til politikerne op til valg

Allan Blom, økonomichef i Folketinget, forklarer, at man vil udfase den nuværende boliggodtgørelse på 73.223 kroner til medlemmer, der ikke bor på Sjælland.

»Vi ved, at der er omkring 90 medlemmer med bopæl uden for Sjælland, som er berettiget til at komme i betragtning til at få en bolig stillet til rådighed af Folketinget. Vi ved aldrig, hvem der bliver skiftet ud, men vi vil gerne sørge for, at vi kan stille lejligheder til rådighed efter et valg,« siger han.

Lige nu er flere af 90 medlemmer på en ordning, hvor de i stedet for at få en lejlighed stillet til rådighed modtager boliggodtgørelsen, som medlemmer kan bruge til at dække forskellige boligudgifter. Godtgørelsen fjernes nu over tid, så politikerne kun får bolig stillet til rådighed på sigt. Derfor vil Folketinget nu opføre 40 boliger i en gammel fabriksbygning ved Anker Heegaards Gade tæt på Glyptoteket. Bygningen har tidligere tilhørt Rigspolitiet, men den er nu blevet sat i udbud til 95 millioner kroner af statens ejendomsselskab Freja Ejendomme.

Tanken er, at de penge, Folketinget sparer ved ikke at skulle udbetale boliggodtgørelsen, går i puljen til det nye indkøb.

»Det, vi finansierer udgiften med, er de boligudgifter, vi dækkede før. Ud fra vores investeringsanalyse kan vi se, at det er tilbagebetalt over 30 år,« siger Allan Blom.

Planen er, at boligerne kan stå færdige i august 2015 og dermed være tilgængelige efter et folketingsvalg.

»Byggeperioden tager i alt to år for at få projektet på plads. Derfor skal vi i gang nu for at kunne nå det inden valget, der i hvert fald senest kommer 15. september 2015,« siger økonomichef Allan Blom.

Dagens Gossip