Folketinget vil orienteres om bistandssvindel

Det kunne lade sig gøre, fordi Folketinget kun får de oplysninger, ministeren ønsker, hvormed partierne reelt ikke kan kontrollere, hvordan danske bistandspenge bliver brugt.

Nu kræver samtlige oppositionspartier i Folketinget med undtagelse af Venstre derfor, at udviklingsminister Christian Friis Bach (R) fremover orienter Udenrigsudvalget om alle større sager om svindel med dansk udviklingsbistand. Det skriver Information.

»Der er i øjeblikket ingen klare retningslinjer for, hvornår Folketinget skal orienteres i den slags sager. Men da det drejer sig om danske skattekroner og i sidste ende danskernes tillid til, at udviklingsbistanden virker efter hensigten, bør vi se på, om sådanne retningslinjer ikke bør udarbejdes,« siger Liberal Alliances udviklingsordfører, Mette Bock (LA), til avisen. Samme holdning har Dansk Folkeparti, SF, Konservative og Enhedslisten.

Udviklingsminister Christian Friis Bach er åben over for forslaget, der forpligter både ham selv og kommende udviklingsministre til at orientere Folketinget om alle større korruptionssager.

»Jeg har allerede taget initiativ til at offentliggøre indberetninger om svindel til Rigsrevisionen, men vi kan sagtens lave en aftale om, at der fremover skal orienteres om sager af væsentlig økonomisk eller politisk betydning,« siger han til Information.

Venstre afviser som det eneste oppositionsparti forslaget.

»Jeg har fuld tillid til, at ministeren orienterer os, når det er nødvendigt,« siger Søren Pinds partifælle Jacob Ellemann-Jensen (V), partiets udviklingsordfører.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip