Folketingets hjemmeside ramt af nyt cyberangreb

Folketingets hjemmeside er under pres i disse dage.

For anden gang på blot fire dage blev hjemmesiden ft.dk udsat for et udenlandsk hackerangreb.

Senest skete det mandag morgen, og det var efter samme model som den, der blev benyttet fredag i sidste uge.

Det oplyser Folketingets administration til Ritzau.

- Folketingets hjemmeside blev mandag morgen ramt af et nyt hackerangreb efter samme mønster som det, der fandt sted fredag den 11. december.

- Det vil sige et såkaldt Denial of Service-angreb, hvor et stort antal opkald mod hjemmesiden fra udenlandske servere forårsager en voldsom overbelastning af Folketingets internetforbindelse.

- Derfor har Folketingets internetleverandør, Telia, lagt en spærring ind mod opkald fra internetudbydere, der ikke har en direkte kobling til Telia Danmarks netværk.

- Sammen med Telia følger Folketingets Administration situationen nøje og åbner op igen for den fulde adgang, når de fjendtlige opkald er taget af, oplyser Folketingets administration til Ritzau.

Folketingets it-gruppeleder, John Skovgaard Sørensen, håber, at hacker-angrebene ikke fortsætter de kommende dage.

De fleste danskere kan efter spærringen til udlandet fortsat komme ind på ft.dk, men Folketingets administration skal sammen med Telia nu forsøge at finde frem til en løsning, så lignende hackerangreb ikke gentager sig fremover.

- Vi har ikke en løsning, som vi allerede kan hælde på mandag eftermiddag. Det er et irriterende problem for os, men heldigvis ser det ud til, at de involverede servere, der er under angreb, er uden for de fleste danske internetudbyders kreds.

- Derfor kan vi servicere de fleste danske brugere, men det er pænt irriterende, at vi må lukke hjemmesiden for nogen, siger John Skovgaard Sørensen.

/ritzau/

Dagens Gossip