Folketingsmedlem undrer sig: Pensionsalderen ryger op - men ikke for politikerne?

Et flertal af Folketingets partier har i dag valgt at hæve pensionsalderen til 68 år - for befolkningen vel at mærke. 

Men på spørgsmålet om, hvorvidt den samme pensionsalder bør gælde for politikerne selv, er stemningen noget anderledes, påpeger Pelle Dragsted fra Enhedslisten:

- Vi er i Enhedslisten imod den højere pensionsalder, men uanset om man er for eller imod, så er det mindste, man kan forvente da, at politikerne sikrer, at de regler, de indfører for resten af befolkningen, også gælder dem selv. Derfor stillede vi et ændringsforslag, der ville medføre, at også politkernes pensionsalder blev hævet til 68 år.

Han undrer sig over udfaldet af dén afstemning:

- Med de nuværende regler kan mange politikere nemlig gå på pension allerede som 60 eller 62-årige. Men det ændringsforslag blev stemt ned. Egentlig tankevækkende, skriver han. 

Venstre, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti samt Liberal Alliance stemte imod, at politikernes pensionsalder skal følge resten af befolkningens.

 

Undrer du dig ligesom Pelle Dragsted, eller tænker du at det giver god mening, at der er forskel på politikernes pensionsalder og befolkningens?

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Her stemmer S, V, R, K og LA imod, at politikernes pensionsalder skal følge resten af befolkningens.Folketinget vedtog...

Posted by Pelle Dragsted on Tuesday, December 15, 2015

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip