Folketingspolitikere fordømmer attentatforsøg mod Lars Hedegaard

Attetatsforsøget mod formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, får landets folketingspolitikere op af stolen. Blandt andre formand for Liberal Alliance, Anders Samuelsen. På sin Facebook-profil tordner han mod gerningsmanden bag skyderiet på Frederiksberg:

- Rædselsfuldt: Hvis rygterne om attentatet mod Lars Hedegaard er sande, hører alt op! Ytringsfriheden er en afgørende del af fundamentet for vores demokrati, og vi vil ikke tolerere, at der opstår situationer, hvor den frie ret til at ytre sug trues af vold. Gerningsmanden - uanset tilhørsforhold eller etnicitet - bør tages i hoved og bagdel og smides ud af landet, skriver formanden blandt andet.

Anders Samuelsen giver denne uddybende kommentar til Dagens.dk:

- Hvis det er Lars Hedegaard, der er blevet skudt på, så er det så alvorligt, som det overhovedet kan være. Det er et angreb på ytringsfriheden. Med undtagelse af angrebet på Kurt Westergaard er vi ikke vant til den slags i Danmark, og det skal vi naturligvis slå hårdt ned på.

Enhedslistens Johanne Schmidt- Nielsen kommer på banen via sin Facebook-profil:

- Hvis der er sket et politisk motiveret mordforsøg, så er det en tragedie. Det er helt grundlæggende for et demokratisk samfund, at vi ikke kan tænke, mene og sige, hvad vi vil. Uden at skulle frygte for vores liv, skriver hun.

Social- og Integrationsminister, Karen Hækkerup (S), skriver:

- Et angreb på et menneske, der bruger sin ytringsfrihed, er et angreb på os allesammen. Gerningsmænd, der vil true vores følelser af frihed, kan aldrig vinde. Demokrati vil altid sejre over yderligtgående voldsmænd! For under angreb står vi som demokrater sammen.

Også formand for Dansk Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregård, ser med alvorlige øjne på drabsforsøget:

- Det er rystende og alarmerende, at Lars Hedegaard er blevet forsøgt skudt i mod. Det er ikke kun et angreb mod ham, men også et attentat mod presse - og ytringsfriheden i Danmark.

Dagens Gossip