Fona fyrer 280 og lukker flere butikker

Fona skærer endnu mere ind til benet og fyrer 280 ansatte.

Kun otte butikker i elektronikkæden kommer til at overleve efter firmaets rekonstruktion.

Det er de hårde kendsgerninger fra den økonomisk klemte kæde, der i løbet af februar og marts har arbejdet på at finde sin nye form og en køber.

I første omgang forlød det, at 31 butikker af de oprindelige 56 ville overleve. Allerede ved den lejlighed blev 300 ansatte ud af 975 opsagt.

- Vi lavede nogen budgetter, hvor det burde kunne hænge sammen som 31 butikker. Men de købere, vi havde inde over, synes det var for stort, siger advokat Ole Borch fra Bech-Bruun, der arbejder med rekonstruktionen.

Den nye løsning er derfor at lave den mindst mulige Fona med otte butikker, som ejeren F Group skal sælge til en ny køber snarest muligt.

- Vi har forhandlinger, der tyder på, at vi har grund til at tro på det. Det kan også blive flere butikker, men i hvert fald otte, siger Ole Borch, som forudser en endelig løsning i april.

I mellemtiden er alle ansatte, der ikke arbejder i de otte overlevende butikker, fyret per dags dato, mens advokaterne arbejder videre med rekonstruktionen. Viser det sig, at der kan holdes liv i flere butikker, vil de trække nogle opsigelser tilbage.

F Group gik i skifteretten med Fona 1. februar for at starte en rekonstruktionen, en form for betalingsstandsning, på grund af den svære økonomiske situation.

Kæden er ifølge egen forklaring ramt af hård konkurrence på markedet for elektronik, som har ført til priskrig med andre kæder som Power og Elgiganten.

Fona tabte 30 millioner kroner om året i 2013 og 2014 - selskabet har endnu ikke afsløret tallene fra 2015.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip