Fondschef vil kræve erstatning efter frifindelse

Skrevet af admin

01/07/2015

Dagens topnyheder

Bagmandspolitiet vil blive mødt med et krav om erstatning efter frifindelsen onsdag i den stort anlagte straffesag om kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri.

En af de frifundne har været fondschef i Ebh Bank.

Nu har en domstol i en tredje sag rejst af Bagmandspolitiet afvist anklagen om kursmanipulation, konstaterer den 50-åriges forsvarer.

- Det har haft enorme konsekvenser for min klient og hans familie. Han mistede blandt andet sit arbejde, siger advokat Andro Vrlic.

- Der vil komme et erstatningskrav, tilføjer han uden at gå i detaljer.

To gange tidligere har Vestre Landsret frifundet den 50-årige for kursmanipulation, og onsdagens afgørelse ved Retten i Hjørring er dermed tredje gang, at en domstol afviser anklagen mod ham.

Men faktisk har Bagmandspolitiet sigtet den 50-årige i en fjerde sag.

- Nu håber jeg, at man vil stoppe dette sagskompleks. Det har jo vist sig, at man har rejst helt uholdbare beskyldninger, siger advokat Andro Vrlic.

En anden forsvarer i sagen er advokat John Korsø Jensen.

Han har repræsenteret en tidligere administrerende direktør i Morsø Sparekasse, men har onsdag dog endnu ikke modtaget dommen på skrift.

- Så vidt jeg forstår det, har retten fulgt de synspunkter, som forsvarerne har gjort gældende, og det er meget tilfredsstillende, siger han til Ritzau.

Ikke overraskende erklærer en tredje forsvarer sig ligeledes tilfreds.

- Min klient er glad og lettet, siger advokat Anders Nemeth, der har forsvaret en 57-årig tidligere bankdirektør.

Bagmandspolitiet påstod i tiltalen, at de otte mænd fra tre pengeinstitutter sammen havde dannet en slags sammensværgelse om at pumpe kursen på Keops Ejendomsobligationer og på aktier i Vestjysk Bank i vejret.

Hensigten var at score et stort udbytte, lød påstanden.

Straffesagen i Retten i Hjørring gik i gang i slutningen af 2014 og har været behandlet over cirka 30 dage.

/ritzau/