Forældre afviser mere svinekød i børnehaverne

Det er en lokal beslutning, om man skal indrette sig efter religioner, mener blandt andet forældrene ifølge jyllands-posten.dk.

»Maden er ikke et problem, sådan som den håndteres i et samarbejde mellem forældre, køkkenpersonalet og de øvrige medarbejdere, så hendes udmelding får næppe nogen betydning overhovedet,« siger Lars Klingenberg, formand for Forældrenes Landsforening, FOLA, til jyllands-posten.dk.

Han hilser statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) velkommen i debatten på børneområdet, men mener, at hun i stedet skulle bruge kræfterne på at udtrykke sin holdning til normeringen i daginstitutionerne.

Heller ikke den københavnske børne- og ungeborgmester, Anne Vang (S), ser problemer i de lokale beslutninger.

»De steder, hvor svinekødet er valgt fra, er det sket efter ønske fra forældrebestyrelsen, fordi der hovedsageligt er børn i institutionen, som ikke spiser frikadeller. Det giver ikke mening at ændre det. At stege frikadeller i en institution med 100 procent muslimske børn betyder jo bare, at fadet ikke bliver rørt,« siger hun til jyllands-posten.dk.

Hos Islamisk Trossamfund mener talsmand Imran Shah, at det vigtigste er at opfylde behovet for valgfrihed.

»Ingen – hverken muslimske, jødiske eller kristne børn – må tvinges til at spise noget, som strider mod deres tro,« siger han til jyllands-posten.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip