Forældre afviser mere svinekød i børnehaverne

Det er en lokal beslutning, om man skal indrette sig efter religioner, mener blandt andet forældrene ifølge jyllands-posten.dk.

»Maden er ikke et problem, sådan som den håndteres i et samarbejde mellem forældre, køkkenpersonalet og de øvrige medarbejdere, så hendes udmelding får næppe nogen betydning overhovedet,« siger Lars Klingenberg, formand for Forældrenes Landsforening, FOLA, til jyllands-posten.dk.

Han hilser statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) velkommen i debatten på børneområdet, men mener, at hun i stedet skulle bruge kræfterne på at udtrykke sin holdning til normeringen i daginstitutionerne.

Heller ikke den københavnske børne- og ungeborgmester, Anne Vang (S), ser problemer i de lokale beslutninger.

»De steder, hvor svinekødet er valgt fra, er det sket efter ønske fra forældrebestyrelsen, fordi der hovedsageligt er børn i institutionen, som ikke spiser frikadeller. Det giver ikke mening at ændre det. At stege frikadeller i en institution med 100 procent muslimske børn betyder jo bare, at fadet ikke bliver rørt,« siger hun til jyllands-posten.dk.

Hos Islamisk Trossamfund mener talsmand Imran Shah, at det vigtigste er at opfylde behovet for valgfrihed.

»Ingen – hverken muslimske, jødiske eller kristne børn – må tvinges til at spise noget, som strider mod deres tro,« siger han til jyllands-posten.dk.

Dagens Gossip