Forældre deler det sidste foto af deres søn, inden han dør: Nu advarer de andre om frygtet sygdom

Det engelske forældrepar Claire og Mark Timmins har delt et foto af deres syv-årige søn, der døde på hospitalet kort før jul i 2013.

Parret mistede på kort tid sønnen Mason Timmins til meningitis – en sjælden og frygtet sygdom, der i løbet af få timer kan udvikle sig til at være livstruende.

Nu har Claire og Mark Timmins valgt at dele fotoet, der blev taget i det øjeblik, hvor sygeplejersken slukkede for respiratoren, og de har valgt at fortælle deres historie til avisen The Mirror i et forsøg på at undgå, at andre forældre oplever et lignende traumatisk tab.

- De er ikke rare fotografier, og vi har haft dem i en kasse oppe på loftet, forklarer forældrene om de allersidste familiebilleder.

I sidste uge døde en engelsk dreng ved navn Faye Burdett af meningitis – han blev kun to år gammel.

Forældrene til drengen delte en skræmmende foto fra hospitalet, og siden da har tusindvis af mennesker skrevet under på den underskriftindsamling, der at sikre alle børn en vaccine mod meningitis B.

- Mange mennesker reagerer ved at få et chok, og derfor tænkte vi, det ville gøre en forskel, hvis vi også delte vores foto, forklarer ægteparret til avisen.

Claire og Mark Timmins, der bor i byen Walsall i det centrale af England, forklarer til The Mirror, at der faktisk var tale om en ganske let beslutning.

Læs også: Far advarer: Vask dine hænder, før du rører ved en baby

- Jeg nævnte det til min mand, der straks sagde: 'Ja, hvis det kan få folk til at lytte', siger 37-årige Claire Timmins og forklarer, at en sygeplejerske tog fotografiet, da en kollega slukkede for respiratoren.

Mason Timmins fik ingen udslæt, hvilket ellers kan være et tegn på meningitis, og derfor advarer forældrene nu om, at et fravær af udslæt ej er ensbetydende med, at ens barn ikke er blevet ramt af den sygdommen.

På 24 timer gik Mason Timmins fra at se tegnefilm til at være død.

- Jeg tænker hver dag på det øjeblik, hvor han døde. Nu kan jeg tale om det uden at græde, men min mand kan ikke. Han kan sige to eller tre ord, og det er det, siger Claire Timmins.

- Der var ikke en meningitis B-vaccine til rådighed, da vi mistede Mason. Han var blevet vaccineret mod meningitis C, men meningitis B-vaccinen blev først indført et år senere, siger Claire Timmins.

Hun forklarer, at flere af forældre holdt deres børn hjemme fra skole, da nyheden om den syv-årige drengs død blev kendt i lokalområdet. De frygtede, at sygdommen ville sprede sig henne på skolen.  

- Sådan fungerer det (sygdommen, red.) ikke. Der er en mangel på forståelse, men vi ville have gjort det samme, hvis vi ikke havde været igennem det, siger Claire Timmins om den tragiske oplevelse.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip