Forældre får bøde, hvis deres børn kommer for sent i skole

Det kommer til at koste forældre 600 kroner i bøde eller kan endda ende i fængsel, hvis deres børn kommer for sent i England.

Skoler skal ifølge de afslørede planer kunne give forældrene en bøde på 1200 kroner, som bliver halveret, hvis de betaler den inden for 21 dage. Det skriver Metro.co.uk

I 2003 indførte det daværende regeringsparti Labour reglen om, at skoler kunne give forældre en bøde, hvis børnene ikke kom i skole. Sidste år blev 64.000 bøder delt ud.

Det nye er, at flere skoler nu også vil straffe, hvis børnene kommer for sent - og altså ikke kun, hvis de slet ikke møder i skole.

Læs også: Bedstemor raser, efter hun ser fotos af, hvordan skole straffer hendes barnebarn

I Hampshire har skoler skrevet til forældrene, at de risikerer bøder, hvis deres barn 10 gange kommer for sent, efter klokken har ringet. I Islington i det nordlige London falder der bøder, hvis et barn kommer for sent 12 gange inden for seks uger.

Læge- og tandlægebesøg tæller som lovligt fravær.

- Vi ønsker ikke at straffe forældrene, men vi ønsker at børnene skal være i skolen, og der kommer tidspunkter, hvor vi ikke har flere handlemuligheder, siger Anne Jones, som er byrådsmedlem i Southend.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip