Forældre frygter flere fusioner

Reformen lægger op til at skabe større enheder, og i et nyt notat skriver Kommunernes Landsforening ifølge Information, at »fælles ledelse af flere folkeskoler og fælles ledelse mellem folkeskoler og dagtilbud/fritidshjem ændres fra 150 elever til 300 elever«.

Udsigten til flere fusioner vækker bekymring i forældreorganisationen Skole og Forældre.

»Landsbymodellen, hvor små daginstitutioner og små skoler kan arbejde sammen, fungerer fint. Men når man vil gøre det samme med skoler med op til 300 elever, så er der tale om nogle væsentligt større institutioner, som kan være svære at lave fælles ledelse på - alene på grund af størrelsen,« siger formand Mette With Hagensen.

Hun er bekymret over det forhøjede elevtal og mener, at det kan give store udfordringer for forældreinddragelsen, at én bestyrelse skal dække både skole og daginstitution. Samtidig vil en skoleleder ikke have samme fokus på dagsinstitutionen som på skolen, og det kan få betydning for kvaliteten af fagligheden begge steder, lyder det.

»Forældrene har kendskab til børnene og til de ting, der sker i skolen. Vi har en indsigt, som gør, at vi kan styre skolen i den rigtige retning, og det bliver svært, når vi både skal dække en skole og en daginstitution,« siger Mette With Hagensen og påpeger:

»Der kan jo i princippet komme til at sidde forældre i bestyrelserne, som udelukkende har børn i skolen, men som også skal tage stilling til ting i daginstitutionen. Det det vil ikke blive hensigtsmæssigt«.

Hos Enhedslisten forstår børne- og undervisningsordfører Rosa Lund (Ø) forældrenes skepsis.

»Det ligger i folkeskolereformen, at forældre vil få mindre indflydelse, så jeg forstår bekymringen. Hvis man vil fusionere eller lukke skoler, skal det altid være på grund af pædagogiske overvejelser og ikke som led i en spareøvelse, som det er tilfældet her,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip