Forældre frygter frivillige bliver billig arbejdskraft

Skrevet af admin

03/08/2016

Dagens topnyheder

Frivillige skal give en hånd med i daginstitutionerne, mener børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) ifølge Jyllands-Posten.

- Det kan være ældre, der kommer og tager sig af at få maden ind på bordene og rydder væk igen bagefter, så pædagogerne kan være sammen med børnene frem for at løse en praktisk opgave, siger hun til avisen.

Men Dorthe Boe Danbjørg, der er formand for forældreforeningen Fola, er skeptisk, selv om hun mener, at frivillige kan bibringe rigtig meget.

- Vores alarmklokker begynder at ringe, hvis vi bruger frivillige, fordi der ikke er nok voksne, siger hun til Ritzau.

- Vi skal ikke derhen, hvor de frivillige bliver misbrugt som billig arbejdskraft, siger hun til ministerens forslag, om at frivillige eksempelvis kan rydde af bordet efter frokost.

Ellen Trane Nørby vil nedsætte et udvalg, der skal undersøge, hvordan der kan bruges mindre tid på møder, hvordan organiseringen af afleveringen af børnene kan forbedres, hvordan rum og legepladser bedre kan udnyttes, og hvordan frivillige kan bruges i børnenes hverdag.

Hun understreger, at de frivillige ikke skal erstatte pædagoger, men være "ekstra hænder, som sikrer, at man kan nå længere med de samme ressourcer".

Sanne Lorentzen, der er formand for lederforeningen i Bupl, skal være formand for ministerens udvalg. Hun mener, at det er en god idé at invitere frivillige ind i daginstitutionerne, for eksempel i form af ældre, der læser højt for børn:

- Men der er også flere udfordringer, for eksempel at frivillige ikke må have ansvaret for børnene, og at de kommer, når de har lyst, og derfor kan børnene ikke regne med, at de er der. Vi bliver også nødt til at diskutere, hvor mange forskellige voksne, der skal være i små børns liv, siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/