Forældre frygter mindre medbestemmelse på skolerne

Sådan lyder meldingen fra Skole og Forældre, der frygter en større centralisering og mindre medbestemmelse ude på skolerne, hvis nogle af idéerne bliver ført ud i livet.

»Det er vigtigt, at man tager udgangspunkt i den enkelte skole og faktisk helt ned til den enkelte klasse. Vi kan godt have en klasse med masser af støj, men kan også have en uden støj,« siger formanden for Skole og Forældre, Mette With Hagensen.

Hun mener især, at et forslag om et nationalt center for historie og kulturformidling, et fortsat fokus på nationale test og en central præcisering af forældrenes ansvar er med til at trække i retning af, at den enkelte skolebestyrelse får mindre ansvar.

»Det der handler om lokal frihed og om, at den enkelte skolebestyrelse skal beslutte, hvordan vi gør her, er lidt væk i det, som VKO kommer med,« siger Mette With Hagensen.

Hun er dog enig i, at der er brug for en præcisering af forældreansvaret. Men det skal ikke ske centralt.

»Jeg savner gode råd til, hvordan vi laver lektier. Er det øvelektier, hvor det handler om at gøre noget mange gange? Eller er det fordybelseslektier, hvor noget nyt skal læres? Det kunne for eksempel ske med en lille besked om, hvad det er for en type lektier, og hvordan vi som forældre kan bakke op,« siger Mette With Hagensen.

Klokken 11 fredag genoptager regeringen skoleforhandlinger med Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti.

Dagens Gossip