Forældre: Godt at droppe aktivitetstimer

Organisationen Forældrenes Landsforening er godt tilfreds med, at regeringen tilsyneladende er ved at droppe aktivitetstimerne i en ny skolereform.

I et notat, som Berlingske og TV2 er kommet i besiddelse af, fremgår det nemlig, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) er parat til at sløjfe aktivitetstimerne for at få sat skub i forhandlingerne.

Forældrenes Landsforening mener imidlertid, at man bør sløjfe de lange skoledage helt og aldeles, siger formand Lars Klingenberg.

- Om man kalder det aktivitetstimer, leg eller undervisning er ligegyldigt. Vi er optaget af, at børnene ikke skal have en længere obligatorisk skoledag, siger han og tilføjer:

- Hvis man bare udskifter aktivitetstimerne med et andet ord, så er det ikke en reform, der går vores vej.

Forældrenes Landsforening, der er en sammenslutning af forældrebestyrelser i en række forskellige dagtilbud eksempelvis vuggestuer, børnehaver og skolefritidsordninger, mener, der er stor forskel på aktivitet og fysisk udfoldelse.

- Det er ikke sikkert, at aktivitetstimerne bliver konverteret til fysisk aktivitet. Ved at gøre indhug i børnenes fritidsliv, begrænser man børnenes mulighed for at engagere sig i netop fysisk aktivitet, siger Lars Klingenberg, der er uddannet fysiolog.

Han medgiver imidlertid, at fysisk aktivitet styrker børns indlæring, som mange eksperter bruger som argumentation for, at man burde indføre aktivitetstimer i en ny skolereform.

- Men hvorfor kan det ikke ske inden for de eksisterende rammer? Det kan jeg ikke se nogen grund til, at det ikke kan, siger Lars Klingenberg.

Partierne bag skoleforliget mødes onsdag og torsdag til nye forhandlinger om en kommende skolereform i Undervisningsministeriet.

/ritzau/

Dagens Gossip