Forældre lyver sig til en gratis plads i børnehaven

Næsten 3.000 familier i Danmarks to største byer fik sidste år passet deres børn i kommunale institutioner for midler, som forældrene ikke var berettiget til. Det skriver Metroxpress.

De mange familier havde via ordningen om økonomisk friplads fået tilskud fra enten Københavns eller Aarhus Kommune til at få passet deres børn i kommunen, men de bliver nu mødt med et krav om at betale ydelserne tilbage.

Metroxpress har søgt aktindsigt i de to kommuner, og i Københavns Kommune fik 2.669 familier i 2013 en friplads til enten dag-, fritids- eller klubtilbud, selv om de ikke havde ret til det, og de skal nu sammenlagt tilbagebetale 20,3 millioner kroner.

Børne- og Ungdomsforvaltningen i København kan ikke dokumentere, om der er tale om bevidst snyd, men kommunens børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) tror ikke, at alle har rent mel i posen.

»Det ser voldsomt ud, synes jeg, og det er et meget stort tal. Det indikerer, at det ikke er en forglemmelse, og vi skal have fanget de penge ind igen, så de kan gå til de familier, som har behov for dem,« siger borgmesteren til metroxpress.

I Aarhus Kommune så man sidste år en stigning i snyd med økonomisk friplads på cirka 25 procent i forhold til 2012, og sammenlagt afsluttede kommunen i 2013 326 sager om snyd med børneydelser primært om økonomisk friplads.

»Det er en overrepræsentation af folk, som bor i lejebolig, og som har en lav indkomst. Og det er typisk sager, hvor folk siger, de er enlige, hvorefter det viser sig at være forkert,« siger Finn Bruun Ravnsbæk, chef for Backoffice, Borgerserice, til metroxpress.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip