Forældre nægter at give slip på dreng

Politiets forhandlere har siden fredag formiddag klokken 11.15 tålmodigt forsøgt at overbevise drengens forældre om det fornuftige i frivilligt at lade deres søn blive overgivet til de sociale myndigheder, men sent fredag aften strittede forældrene stadig imod fra deres lejlighed på Lygtemagerstien på Amager, skriver bt.dk.

Politiet har dog hele tiden understreget, at man har al den tid, der skal til for at finde en fredelig afslutning på den ulykkelige familiesituation.

»Vi taler, taler og taler, og det har vi tænkt os at blive ved med, hvis det er nødvendigt,« siger politikommissær James Keiwe fra Københavns Politi til bt.dk ved 22-tiden fredag. Indtil i formiddag var det ikke lykkedes politiet at finde frem til drengen, men efter at han sammen med sin far blev interviewet til et indslag i TV Avisen torsdag aften, kunne to civilklædte betjente fredag formiddag kontakte familien i dæklejligheden på Lygtemagerstien på Amager. Her var begge forældre og drengen til stede.

»Vi sendte nogle medarbejdere i civilt tøj ud, da vi fandt frem til lejligheden, fordi vi ønskede at løse det her stille og roligt, men forældrene var ikke villige til at lave en overlevering af barnet, da vi kom,« fortæller politikommissær James Keiwe.

Efter forældrene afviste at aflevere drengen, tilkaldte politiet deres særligt trænede forhandlere, der siden fredag formiddag har været ved lejligheden og forhandlet med forældrene i håbet om, at de ville overlevere drengen stille og roligt.

»Vi ønsker, at både mor og far og barnet kommer godt ud af det her, og vi er opmærksomme på, at det der sker i øjeblikket, heller ikke er sjovt for forældrene,« siger James Keiwe.

Familien boede oprindeligt på Lolland, hvor kommunen besluttede at tvangsfjerne drengen. Det fik faderen til i juni 2012 at gå under jorden med sin søn. Afgørelsen om fjerne drengen er godkendt af både Ankestyrelsen, byretten og landsretten.

Dagens Gossip