Forældre roser ny skoleaftale

Det mener Mette With Hagensen, der er formand for Skole og Forældre, landsorganisationen for forældre i folkeskolen.

»Det er dejligt, at der er kommet en aftale. Vi har arbejdet meget længe på at sætte en udvikling i gang i folkeskolen, som kan tilgodese de elever, som lærer for lidt, men også de elever, der ikke bliver udfordret nok. Det er godt, vi nu kommer i gang med det,« siger hun.

Med den nye aftale får landets skoleelever flere timer. Fremover skal børnene i børnehaveklassen til 3. klasse i gennemsnit have en skoleuge på 30 timer, mens mellemskoleeleverne fra 4.-6. klasse får 33 timer og de ældste elever på 7.-9. klassetrin får 35 timers ugentlig undervisning.

Samtidig skal alle skoleelever ifølge aftalen have en daglig lektion med idræt, motion eller bevægelse om dagen.

Og særligt sidstnævnte er positivt, påpeger Mette With Hagensen.

»Antallet af timer har aldrig været noget, vi har gået meget op i. Men danske elever har mistet mange timer over årene, så vi er ikke imod flere timer, men det, der er vigtigt, er indholdet af timerne. Det vigtigste er, hvad der foregår i undervisningen. Derfor er det positivt, at der kommer mere bevægelse i skoledagen, for vi ved fra forskningen, at børn lærer bedre når eller efter, de bevæger sig,« forklarer hun og tilføjer, at fremtidens undervisning bør være mere forskningsbaseret, hvis folkeskolen skal blive bedre:

»Hvis det her bare betyder flere timer, kommer der ikke til at ske ret meget. Hvis der kommer mere viden fra forskningen med ind og ændrer på måden, man underviser på, så vil det have en effekt og give en bedre folkeskole.«

Den nye folkeskoleaftale er forhandlet på plads mellem Socialdemokraterne, SF, de Radikale, Venstre og Dansk Folkeparti. Som det eneste forligsparti står de Konservative uden for, fordi partiet ikke kunne acceptere, at lektiehjælp fremover bliver obligatorisk. Men det er man nødt til at sikre i en skole med den nuværende læringsform, mener Skole og Forældre.

»Så længe man har en skole med lektier, skal der være lektiehjælp. For der er børn, der ikke får lavet lektier derhjemme, og så møder de op og er bagud på point, allerede inden undervisningen begynder,« siger formand Mette With Hagensen.

Dagens Gossip