Forældre sagsøger læge for at fjerne deres tvekønnede søns penis

I en ekstremt sjælden sag har et forældrepar sagsøgt et hold læger for at bestemme, hvilket køn deres tvekønnede barn skulle have, skriver MSN.

Pam og Mark Crawford fra South Carolina besluttede sig for ni år siden for at adoptere et lille barn. De faldt over et billede af en 18 måneder gammel pige på en adoptionshjemmeside for børn med handicap og svære sundhedsproblemer. De forelskede sig straks i den lille pige, som viste sig at være tvekønnet og således født med både en vagina og en penis.

Læs også: Danmark får ikke intetkøn som Tyskland

Det skræmte dog ikke Pam og Mark Crawford, og da de havde fået grønt lys til adoptionen, var den kommende mors første tanke: ‘Åh, jeg håber ikke, de har opereret!’.

Men hun fik ret i sine bange anelser, for blot to måneder forinden havde lægerne officielt og juridisk gjort det lille barn til hunkøn og fjernet hendes penis.

Da barnet blev ældre, kunne forældrene dog godt fornemme, at deres ‘datter’ alligevel identificerede sig som mand på trods af sit feminine ydre, og Pam og Mark Crawford er nu knuste over, at en læge så tidligt i barnets liv skulle beslutte, at deres søn skulle vokse op som kvinde, inden man kunne finde ud af, hvad han selv følte sig som.

- Det bliver sværere og sværere, i takt med at hans identitet bliver mere og mere maskulin, siger forældrene ifølge MSN.

- Tanken om, at han er blevet skamferet, bliver mere og mere virkelig. Der var ingen medicinsk grund til, at den beslutning skulle tages så tidligt.

Læs også: Mor lader transkønnet dreng vokse op som pige

Derfor har forældreparret nu sagsøgt dem, der var involverede i beslutningen om sønnens fysiske køn, fordi de mener, at hans rettigheder blev krænkede, da han fik fjernet sin penis, så han nu muligvis har mistet evnen til at have sex, ligesom han højst sandsynligt er blevet steril.

- Vi hader, at der blev taget beslutninger, som kan påvirke hans muligheder for at være en mand, siger Pam Crawford.

- Vi vil ikke have, at andre skal gå igennem de samme ting, som han kommer til at opleve.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip