Forældre ser grumme konsekvenser af sløjfet børnepakke

Det kan få vidtrækkende konsekvenser, når regeringen nu i forbindelse med sit udspil til næste års finanslov vil droppe Thorning-regeringens børnepakke til 2,5 milliarder kroner.

Det mener forældreorganisationen FOLA, hvor formand Dorthe Boe Danbjørg ærgrer sig over udviklingen.

- Det er så forfærdeligt. Vi synes, at den tidligere regerings børnepakke var ambitiøs på en række områder, så det her er dybt bekymrende og i den grad uambitiøst, siger hun.

Ifølge Dorthe Bøe Danbjørg kommer nedprioriteringen af børneområdet til at ramme hårdt i børnenes hverdag i institutionerne.

- Men på længere sigt kommer det også til at have en sneboldeffekt, fordi der er en sammenhæng mellem børnenes kontakt med voksne i institutionerne og eksempelvis, hvor parate de er til at starte i skole, siger hun.

Samme toner lyder fra forældreorganisation KFO i København, hvor næstformand Julie Kyndesgaard advarer om, at der i forvejen bliver færre voksentimer per barn, fordi mindre institutioner lægges sammen til større.

- Det er et område, der er så udsultet efterhånden, at det handler om børnenes trivsel, siger hun.

Også hun fremhæver de konsekvenser, det kan have for børns videre færd i livet, hvis kvaliteten i daginstitutionstilbuddene falder.

- Der er masser af forskning, der viser, at højkvalitetsbørnehaver gør, at børnene senere i livet kommer mindre på kontanthjælp, mere i arbejde og bliver bedre uddannede.

- Og børnehaver af høj kvalitet er dem, hvor der er uddannet personale, og hvor der er nok personale, siger hun.

Regeringen fremlægger sit samlede udspil til næste års finanslov tirsdag under titlen "Stramme rammer - klare prioriteter".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip