Forældre væbner sig til lockout

Det skriver b.dk.

Det hele er allerede nøje planlagt, forældrevagtplanen er lavet, og Landsbyhuset er lejet. Forældrene væbner sig til lockouten, som skolebestyrelsesformand Peter Flensted Rasmussen vurderer som værende uundgåelig.

»Der er ingen grund til, at hver enkelt familie alene skal forsøge at få hverdagen til at hænge sammen og finde pasning til deres egne børn, når vi er en håndfuld forældre, der godt kan tilrettelægge vores arbejdstid så fleksibelt, at vi kan passe flere børn samtidig,« siger han til b.dk.

Bestyrelsesformanden er selv far til en søn i 3. klasse, og han og de andre initiativtager-forældre kalder arrangementet for »pasning med indhold«. Dagene skal være både hyggelige og lærerige, lyder det.

Peter Flensted Rasmussen har derfor allieret sig med en del af byens forældre, som har forskellige arbejdstider - nogle møder sent, andre har natarbejde, og flere forældre tager et par fridage for at passe poderne. Så tager SFOen over, når den åbner.

Og forældrene i Gyrstinge er ikke alene med lockout-forberedelserne. Formanden for foreningen Skole og Forældre, Mette With Hagensen, hører dagligt om flere og flere forældre landet over, der er i færd med at planlægge sig ud af pasningsproblemerne.

»Nu er vi forhåbentlig alle sammen ved at være kommet os over chokket og den forestilling, der foregik i Forligsinstitutionen fredag aften,« lyder det fra formanden, som henviser til sammenbruddet i forhandlingerne om lærernes arbejdstid mellem Kommunernes Landsforening (KL) og lærerne, hvor de to hovedforhandlere, KLs Michael Ziegler (K) og lærerformand Anders Bondo Christensen, nærmest skændtes for rullende kameraer.

»Så nu begynder panikken i stedet at brede sig, for hvad gør vi efter påske, når skolerne lukker? Jeg hører massevis af historier om forældre, der virkelig strækker sig langt for at hjælpe hinanden, og dem kommer vi uden tvivl til at høre flere af, jo tættere vi kommer på den 2. april,« siger Mette With Hagensen.

Også næstformand i Forældrenes Landsorganisation, Dorthe Boe Danbjørg, melder om massevis af forældre til skolebørn, der er begyndt at tænke i lockout-løsninger. Hun har også selv allieret sig med to vennepar og har allerede dækket børnepasningen ind den første uge efter påske.

»Det er virkelig noget, der fylder hos forældrene. Jeg oplever mange, der er begyndt at planlægge sig ud af en eventuel lockout. Vi ved jo ikke, om den kommer endnu, men det er bedre at være på den sikre side,« understreger hun.

Dagens Gossip