Forældre vil sagsøge kommuner for lockout

Forældre rundt om i landet er nu så trætte af lærerlockouten, at de vil sagsøge kommunerne.

Det fortæller foreningen Skole og Forældre, som i torsdags opfordrede regeringen til at stoppe konflikten mellem lærerne og kommunerne med et indgreb.

Forældrene er desperate, lyder det fra formand i Skole og Forældre, Mette With Hagensen.

- Vi er begyndt at få de første henvendelser fra forældrene, som spørger, om de rent juridisk kan gøre noget. Kan de lægge sag an mod kommunen for ikke at opfylde deres undervisningspligt og tilsynspligt, eller kan vi lægge sag an mod staten?, forklarer hun til Newspaq.

Og det er ikke kun de praktiske besværligheder, der har drevet forældrene så vidt.

- Børnene savner deres skole og savner deres hverdag. Og den usikkerhed omkring, hvornår de kan komme i skole igen, den slider faktisk på børnene, fortæller Mette With Hagensen.

Forældrenes ønske om at få stoppet konflikten er også nået frem til Danmarks Lærerforening.

- De forældre-henvendelser når også ind til mig, og det er også en af grundene til, at jeg har udtalt mig, som jeg har om et indgreb. Det bliver man simpelthen nødt til at tage alvorligt, siger formand Anders Bondo Christensen.

Men i Kommunernes Landsforening (KL) har man ikke meget tilovers for forældrenes iver for at sagsøge.

- Kommunerne vil levere den undervisning, som de skal. De kommer ikke til at gøre det lige nu, men de vil gøre det på et senere tidspunkt, så det er svært at se, at forældrene har en sag, siger Lene Møller, der er afdelingschef i KL.

Skolerne har nemlig mulighed for at brede de manglende undervisningstimer ud på de kommende skoleår for alle de elever, som går i 0. til 8. klasse.

Når det gælder de afgående elever, skal skolerne nå det, inden de skal til afgangseksamen - og det kan godt blive svært, indrømmer Lene Møller. Men selv i disse tilfælde, vil et søgsmål ikke være noget, der kan stoppe konflikten nu og her.

- Hvis de vidste noget om det danske retssystem, så ville de også vide, at det tager ret lang tid at få sådan en afgørelse, siger hun.

Heller ikke når det kommer til tilsynspligten, er der noget at komme efter. Den ophører nemlig så snart skolen meddeler forældrene om, at de ikke kan udføre den ansvarligt på grund af lockouten, fortæller Lene Møller.

På mandag går lockouten af lærerne ind i sin tredje uge.

 

Dagens Gossip