Forældrekorps skal forebygge æresrelaterede konflikter

Nye tal fra det såkaldte integrationsbarometer viser, at de unge i høj grad føler sig udsat for social kontrol fra deres forældre. For eksempel svarer en tredjedel af de 18-29-årige kvinder med ikke-vestlig baggrund, at de ikke må, eller ikke tror de må, have en kæreste for deres familie.

»Det er afgørende, at vi gør op med den negative sociale kontrol, som mange unge er udsat for. Vi skal sørge for, at alle unge har frihed til at træffe beslutninger, der vedrører deres eget liv,« siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

»Ved at inddrage forældrene i den forebyggende indsats vil vi styrke dialogen imellem forældre og børn, så det bliver naturligt at tale om forventninger til ægteskab, uddannelse, og hvad der ellers karakteriserer et ungt menneskes hverdagsliv,« siger hun.

Helt konkret vil ministeren udvide et eksisterende dialogkorps om æresrelaterede konflikter, der primært henvender sig til de unge. Korpset består i dag af 23 unge mænd og kvinder, der tager rundt på uddannelsesinstitutioner og foreninger over hele landet og går i dialog med andre unge om emner som ære, omdømme, social kontrol og ligestilling.

Korpset udvides nu med 11 forældre, der skal besøge etniske minoritetsforeninger, deltage ved forældremøder og indgå i ministeriets øvrige oplysende og holdningsbearbejdende indsatser.

Korpset iværksættes som led i den Nationale strategi mod æresrelaterede konflikter, som er en aftale mellem regeringen og satspuljepartierne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip