Forældrene frygter skævvridning af daginstitutioner

Det er med rynket bryn og bekymret mine, at forældrene følger med i den seneste udvikling, som viser, at der er sket en fordobling af private daginstitutioner.

Imens er antallet af kommunale daginstitutioner faldet med 20 procent siden 2007, og det kan få grelle konsekvenser, lyder det fra Dorthe Boe Danbjørg der er formand for Fola, forældrenes landsforening.

- Det er helt sikkert konsekvens af, at de kommunale budgetter er så stramme. Der bliver lukket daginstitutioner i kommunerne. Forældrene ønsker et andet tilbud, som de finder i det private.

- Vi frygter en skævvridning, så vi ser, at der kommer et a- og et b-hold, fordi private institutioner kan indføre priser, hvor kun et fåtal kan være med, siger hun.

Der var ifølge Politiken 243 private daginstitutioner i 2007.

Syv år senere var tallet mere end fordoblet til 512. I denne periode faldt antallet af kommunale daginstitutioner med 20 procent til 2645, skriver avisen.

Udviklingen bekymrer Dorthe Boe Danbjørg.

- Der kan komme institutioner, som har meget bedre vilkår end de kommunale. Og det kan være, at der er et fåtal af forældre, som har råd til at putte deres børn i de gode institutioner, som har en privat økonomi.

- Vi skal have en smeltedigel, hvor der er en sammenblanding af børn fra alle sociale lag. Det mener vi, at der er en værdi i, siger hun.

Fortsætter tendensen, vil det være en skidt udvikling, fordi nogle private institutioner hiver overskuddet ud af daginstitutionerne i stedet for at bruge pengene på børnene.

- En privatisering kan være en trussel, fordi nogen har et ønske om at tjene penge på vores børn. Der har vi en helt klar holdning til, at der ikke er nogen, der skal tjene penge på vores børn, siger Dorthe Boe Danbjørg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip