Forældrepar varetægtsfængsles for vold mod deres børn

Skrevet af admin

30/10/2015

Mest læste i dag

En 42-årig mand og 35-årig kvinde er blevet sigtet for vold mod deres børn, oplyser politikommissær Ove Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi fredag.

Parret blev anholdt onsdag på en adresse i Køge Kommune. Dagen efter blev de to fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor en dommer valgte at fængsle dem i otte dage.

Grundlovsforhøret var for lukkede døre, og det er derfor sparsomt med oplysninger. Men Ove Pedersen kan fortælle, at parret er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 245, hvor straframmen er seks års fængsel.

Paragraf 245 handler om grov vold eller "legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter", som det hedder i loven.

Politiet skal nu efterforske sagen og vil formentlig bede om at få varetægtsfængslingen forlænget, når de otte dage er slut, fortæller Ove Pedersen.

Parret har ifølge Ekstra Bladet fire børn i alderen tre til ni år. Men det vil politikommissæren hverken be- eller afkræfte.

Politiet undersøger langt flere sager om vold og overgreb mod bør end tidligere. I Københavns Politi er der eksempelvis sket en stigning af antallet af afhøringer af børn under 12 år.

I år er der indtil nu gennemført omkring 110 videoafhøringer. Afhøringer af børn i den aldersgruppe bliver altid optaget på video. I 2014 var der 70 afhøringer, og i 2013 var tallet på 68.

/ritzau/