Forbandede tigere indleder Super Bowl-jagten

Skrevet af admin

09/01/2016

Dagens topnyheder

De seneste år har en ond ånd besøgt Cincinatti Bengals, hver gang det amerikanske NFL-hold har nærmet sig det ultimative mål: Super Bowl.

For selv om holdet har været i slutspillet hvert år siden 2011, så er det ikke lykkedes for det tigerstribede hold at komme videre fra den første slutspilsrunde en eneste gang.

Natten til søndag har holdet chancen for femte år i træk for at kvalificere sig fra den såkaldte Wild Card-runde, der bedst kan betegnes som ottendedelsfinalen i NFL.

Med holdets bedste quarterback, Andy Dalton, skadet venter der dog en stor mundfuld for Bengals, når divisionsrivalerne fra Pittsburgh Steelers kommer på besøg.

Og Anders Rune Jansen, der kommenterer amerikansk fodbold hos Viasat, forudser også en svær opgave for holdet, der ellers startede som lyn og torden i denne sæson.

- Der er ingen tvivl om, at den måde, Bengals startede sæsonen på, fik mange til at tro, at det nu for alvor var året, hvor holdet skulle bryde forbandelsen.

- Andy Dalton spillede kanon, men efter hans skade synes jeg, at holdet står i en svær situation, siger han.

Derfor vurderer Anders Rune Jansen heller ikke, at de bengalske tigere kommer til at ende den slutspilsforbandelse, der har hvilet over holdet siden 2011.

- Spørgsmålet er, om Bengals' forsvar er godt nok til at bære holdet uden Dalton, og det er jeg lidt i tvivl om. Så jeg hælder mest til Steelers, siger Anders Rune Jansen.

Med Andy Dalton skadet er det nu op til den uerfarne 25-årige quarterback AJ McCarron at lede holdet mod den Super Bowl-finale, som holdet aldrig har vundet.

Og selv om Anders Rune Jansen understreger, at AJ McCarron på ingen måde kan hamle op med Andy Dalton, så har quarterbacken også nogle kvaliteter.

- Han er en mand, der har spillet på den helt store scene før. Han har vundet to nationale mesterskaber i college, og man må ikke undervurdere, hvor stort det er. Det er selvfølgelig ikke som at stå i en Super Bowl, men det er derhenne af.

- Og han er en mand, der ikke er til at skyde igennem. Han har en enorm tro på sig selv, og han er ikke intimideret af at skulle spille slutspil, siger Anders Rune Jansen.

Quarterbacken selv mener også, at erfaringen i college kan hjælpe ham i opgøret.

- Ja, det tror jeg. Jeg spillede nogle store kampe i college, hvor der også er rigtig meget pressedækning op mod de nationale mesterskaber.

- Så lige nu føler jeg mig faktisk godt tilpas, siger AJ McCarron til Bengals' hjemmeside.

På sidelinjen står Bengals' cheftræner, Marvin Lewis, der har været i klubben siden 2003. Det er endnu ikke blevet til en eneste slutspilssejr under hans ledelse.

- Men vi tænker ikke på, at vi risikerer at tabe endnu en gang. Så jeg tror slet ikke, at det er et problem, lyder det fra Marvin Lewis.

/ritzau/