Forberedelse skal sikre Viborgs Superliga-eksistens

Op, ned, op.

Sådan har historien set ud for fodboldklubben Viborg FF's liv i Superligaen de seneste år, men det skal være slut nu.

Viborg spadserede gennem 1. division i sidste sæson og har dermed været tidligt ude med forberedelserne til et år i landets bedste fodboldrække.

- Vi er glade for, at vi er tilbage i toppen af dansk fodbold og i det fineste selskab. Som oprykker ved vi godt, at vi skal have fodfæste. Vores klare ambition er at blive en fast del af Superligaen, siger Ole Nielsen, der er sportschef i Viborg.

Viborg sikrede sig allerede oprykning i midten af maj. Herefter begyndte midtjyderne at gøre klar til at spille i Alka Superligaen.

Blot en dag senere annoncerede klubben, at samarbejdet med cheftræner Auri Skarbalius ophørte og en række spillere blev hentet ind.

Klubben har blandt andre allerede hentet Jonas Kamper, Christian Sivebæk og hollænderen Jeroen Veldmate, som har erfaring fra blandt andet Heracles og Groningen i Æresdivisionen.

Auri Skarbalius' afløser blev Johnny Mølby, der tidligere har stået i spidsen for AC Horsens, og han anerkender, at sæsonen bliver svær, men er samtidig klar til opgaven.

- Det er altid svært at spille i Superligaen. Modstanderne er stærkere, og det skal man forholde sig til. Vi er selvfølgelig godt klar over, at der venter en stor opgave, men vi er optimistiske, siger Johnny Mølby.

- Vi var stærke i 1. division, og nu skal vi lægge lidt mere til i både offensiven og defensiven, tilføjer han.

I de fem første spillerunder skal Viborg møde FC Midtjylland, AGF, Esbjerg, Hobro og Brøndby.

Især debuten lørdag mod den forsvarende mester FCM ser ud til at blive vanskelig, men det tager Johnny Mølby ikke så tungt.

- Der er ikke nogen lette kampe i Superligaen. Vi skal jo alligevel møde dem alle sammen på et eller andet tidspunkt.

- Kampen mod FCM bliver speciel, og det er selvfølgelig en svær åbning, men jeg glæder mig, og jeg tror, det bliver sjovt, siger han.

Da Johnny Mølby var træner for AC Horsens stiftede han bekendtskab med de ubarmhjertige nedrykningskampe.

Den erfaring vil han forsøge at drage nytte af. Johnny Mølby fastslår dog, at det er alt for tidligt at begynde at nævne Viborg som en nedrykningskandidat.

- Man skal passe meget på med at pege fingre af folk, inden vi starter. De seneste sæsoner har flere hold vist, at de har noget at byde på.

- Alle havde eksempelvis dømt Hobro ude i sidste sæson, og de endte med at gøre det fantastisk, påpeger Mølby.

Viborgs første kamp mod FC Midtjylland spilles i Herning på lørdag.

/ritzau/

Dagens Gossip