Forberedelserne til kinesisk festival med hundekød er i fuld gang: Se de pinefulde billeder

Hunden siges at være menneskets bedste ven, men i Kina ser man de pelsklædte skabninger som et potentielt måltid.

I det store land er forberedelserne i fuld gang til den årlige festival med hunde- og kattekød, og udenlandske dyreværnsaktivister har derfor travlt med at fordømme den tilbagevendende og - set med vestlige 'hundeøjne' - absurde begivenhed.

Den kinesiske håndtering og ikke mindst partering af hundene er ikke kun uhygiejnisk – der er også tale om dyreplageri, lød det fra en gruppe aktivister ved et pressemøde i går.

Her var budskabet fra sammenslutningen af dyrevenner klart, da de krævede en lukning af den omstridte festival og et forbud mod slagtning af hunde og katte.

10.000 hunde forventes at må lade livet til den årlige hundekødsfestival i den kinesiske by Yulin, men det skal snart være fortid, hvis det står til formanden for organisationen VShine Animal Protection Association.

- Kina er nødt til at følge med tiden. Forebyggelse af mishandling mod dyr er et tegn på et modent og civiliseret samfund, siger Yu Hongmei fra organisationen.

Den kinesiske restaurantbranche har mest travlt med at lange hundekød over disken om sommeren, da årstiden er det tidspunkt, hvor kineserne har allermest lyst til at sætte tænderne i de firbenende dyr.

Festivalen, der afvikles til juni, har været i modvind i de seneste år, og på det lokale rådhus tager man nu afstand fra løjerne ved at forbyde de ansatte i at deltage i den kødfyldte begivenhed, mens selve festivalens geografiske område er skrumpet ind i årenes løb.

Ifølge engelske Metro er flere af de ufrivillige 'deltagere' til festivalen hunde, der er blevet stjålet fra deres retsmæssige ejermænd.

Hundene må lade livet i den fattige og autonome region Guangxi, der lægger jord til den omstridte begivenhed.

Her slagtes hundene for øjnene af deres artsfæller, hvilket typisk foregår med køller i forsøget på at fremkalde den smerte og frygt, der af branchen hævdes at frembringe en særlig velsmag, da kødet opnår en unik saft og smag ved frembringelse af adrenalin.

Noget tyder dog på, at de unge kinesere ikke har lyst til at spise hund, og de skiftende forbrugsvaner kan ifølge Animal Protection Power føre til et farvel til hundekød i Kina.

- Der er simpelthen ikke noget marked for hundekød blandt de unge, siger generalsekretæren for organisationen. 

Læs også: Familien troede, de havde adopteret en mini-gris, men to år senere…

Se her en video fra hundekødsfestivalen: 

Følg Dagens Hunde for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip