Forblæst Lars Bak: Jeg kunne ikke holde cyklen på vejen

Vinden fik meget omtale på torsdagens afkortede Tour de France-etape til Mont Ventoux, og på fredagens enkeltstart er det igen en markant faktor.

Danske Lars Bak (Lotto Soudal) var ude på den 37,5 kilometer lange rute som dagens anden rytter, og han havde enorme problemer med den kraftige sidevind på nogle stykker.

- Jeg måtte skifte cykel. Ellers havde jeg slået mig selv ihjel. Jeg kunne slet ikke holde den derude. Jeg kørte også med pladehjul, men uanset om du kører med pladehjul eller ej, så er der simpelthen så meget vind, lyder det fra danskeren ved holdbussen.

- Der er så meget sidevind derude, så jeg kunne ikke holde enkeltstartscyklen på vejen, og jeg blev nødt til at skifte til almindelig cykel de sidste 20-25 kilometer. Lige pludselig blev man rykket en meter hen ad vejen. Det var ikke særligt sjovt.

Han sender derfor en advarsel til de næste ryttere.

- Hvis det blæser op, så kan det godt blive rigtig, rigtig interessant. Ikke på den sjove måde altså. Det var slet ikke sjovt. Det handlede faktisk mere om at komme i mål end noget andet. Det var virkelig modbydeligt, fortæller Bak.

- De sidste 15 kilometer er egentlig okay, men man skal virkelig passe på, når man kommer op over den første stigning. Der er helt åbent.

Det tog Lars Bak omkring en time at tilbagelægge de 37,5 forblæste kilometer, og han vil utvivlsomt slutte langt tilbage i klassementet på etapen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip