Forbrugerne betaler dyrt for ubrugte mobildata

»En typisk kunde bruger kun ni procent, altså cirka en tiendedel af det data, som de betaler for i mobilpakkerne. Det gør dem urimeligt dyre,« siger Nicolas Fredriksen, som driver telepristjek.dk.

Ifølge Politikens pristjek kan et billigt mobilabonnement med tre gigabyte data i dag fås for 99 kroner om måneden hos telefonselskabet Oister, mens abonnementer med 20 gigabyte koster omkring 299 kroner om måneden hos for eksempel Telia.

En gennemsnitlig dansker bruger meget mindre end en gigabyte mobildata om måneden - nemlig 200 til 300 megabyte, skriver avisen.

»Selskaberne sælger kunderne langt mere data, end de overhovedet kan nå at bruge. Samtidig gør de det svært for kunderne at få klar besked om, hvor meget data de bruger,« siger direktør i rådgivningsfirmaet Netplan, teleekspert Torben Rune.

Martin Salamon fra Forbrugerrådet anbefaler, at man går efter et selskab, der er tydeligt omkring forbruget af mobildata:

»Selskaberne burde mindst en gang om året sende besked til kunderne om deres forbrug hen over året og foreslå et billigere abonnement«.

I juni måned forpligtede Teleindustrien, der er teleselskabernes branchesamarbejde, sig til at stille flere oplysninger om mobildata til rådighed for kunderne i en aftale med Forbrugerrådet og Erhvervs- og Vækstministeriet.

Dagens Gossip